Person skjuten utanför Vita huset

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Andrew Harnik/AP/TT
President Donald Trump lämnar presskonferensen tillsammans med personal från Secret Service.

NYHETER

USA:s president Donald Trump fick avbryta en presskonferens och eskorterades bort av säkerhetspersonal sedan en person skjutits utanför Vita huset.

Polisorganisationen Secret Service, som ansvarar för presidentens säkerhet, bekräftar att en polis var inblandad i skjutningen. I ett uttalande på Twitter berättar Secret Services chef Tom Sullivan om händelsen.

Det var en man i 50-årsåldern som närmade sig en Secret Service-agent som befann sig ett kvarter ifrån Vita huset,

Den misstänkte mannen sa till polismannen att han var beväpnad och sprang mot polisen på ett sätt som uppfattades som aggressivt, samtidigt som han drog fram ett objekt som varit dolt under kläderna.

Den misstänkte stannade sedan upp och ställde sig i en position som om han tänkte avfyra vapnet, varpå polismannen sköt den misstänkte i bröstet.

Personal på plats utförde första hjälpen och både polisen och den skadade mannen fördes till sjukhus.

Secret Service kommer att genomföra en intern granskning av polismannens handlingar, enligt Tom Sullivan.

Trump återvände strax efteråt till presskonferensen han tvingats lämna – där journalisterna stängts in i samband med händelsen. Presidenten beskrev själv vad som hänt och att den skjutne så vitt han vet varit beväpnad.

– Det var en skjutning utanför Vita huset. Det verkar vara helt under kontroll. Men det var en riktig skjutning, och någon har förts till sjukhus och jag vet inte tillståndet på den personen. Det verkar som att personen sköts av Secret Service, så vi får se vad som händer.

På frågan om Trump var skakad av händelsen svarade presidenten:

– Jag vet inte, verkar jag skakad?, sade han och fortsatte:

– Världen har alltid varit en farlig plats. Det är inte något som är unikt.

Publicerad: