Glassmysteriet: Larm om halva glassar

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Mariette, 23: ”Jag var så jäkla sugen på glass”

1 av 4 | Foto: Karl-Fredrik Paavola
Karl-Fredrik drabbades också.

På GB Glace Facebooksida har det dykt upp flera fall där besvikna kunder hört av sig om glassen Sandwich – där halva kexet saknats.

– Det smakade inte lika gott, säger Mariette Trempenau, en av de som fått den halva glassen, till Aftonbladet.

Sedan januari i år har det sju fall dykt upp på GB:s Facebooksida där halva kexsidan på Sandwich-glassen saknas.

”Årets första glass och besvikelsen som uppstår”, skrev Mariette Trempenau, 23, från Halmstad på Facebook efter att ha köpt en glassen och inte riktigt fått det hon utlovats.

Mariette Trempenau
Mariette Trempenau

”Var så jäkla sugen på glass”

Mariette var och handlade med en kompis när hon fick sug efter årets första glass. Men när de kom ut ur affären och hon öppnade glassen blev hon förvånad.

– Det är årets första glass, man är taggad och så är det inget kex där. Det smakade inte lika gott men det är inte så jättemycket att bli upprörd över, vi började skratta. Men det var lite ironiskt att jag var så jäkla sugen på glass och så får jag en där det fattas en sida, säger Mariette.

Efter att hon skrivit till GB på deras Facebooksida så beklagade GB och skickade henne en check så hon ska kunna köpa en ny glass.

John Carlsson

”Ibland uppstår fel vid tillverkningen”

När vi når GB:s ägare Unilever bekräftar de att det i några Sandwich-glassar har saknats ett kex.

”GB Sandwich tillverkas vid vår fabrik i Flen, vid en halv-automatisk linje som även har ett visuellt larmsystem som larmar vid avvikelser. Vid tillverkningen är det dock många moment att ta hänsyn till och ibland, om än sällan, kan fel uppstå som gör att ett kex trots allt missas” skriver Riitta Jantunen, kommunikationschef på Unilever. 

Hon skriver att det är väldigt ovanligt och att av alla miljoner glassar som tillverkats i år har detta endast skett vid ett fåtal tillfällen.

Publicerad:

LÄS VIDARE