Tvärvände från polis – kraschade bilen

Publicerad 2015-05-06

Polisen: Var orolig för sina däck

Bilföraren vände och körde ifrån en poliskontroll.

Då såg ett vittne hur bilen fick vattenplaning, åkte ner i ett dike och voltade in i en lyktstolpe.

– Han var orolig över mönsterdjupet, säger Markus Holmberg vid polisen i Västernorrland.

Kalla det karma, ren otur eller vad som helst. Olyckan inträffade iallafall i närheten av en poliskontroll söder om Sundsvall vid kvart i sjutiden på onsdagsmorgonen.

Bilen tvärvände vid åsynen av polisen och körde åt andra hållet.

– Han såg trafikkontrollen så han vände och körde därifrån, det är inte helt ovanligt. Men då föll det sig inte bättre än att han fick vattenplaning, åkte ned i diket och välte runt bilen på taket, säger Markus Holmberg, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Polisen stod kvar

Det är lite oklart hur långt föraren hann köra. Men poliserna som utförde kontrollen hann inte ens ta upp jakten, enligt polisen.

– De var inte ens i sina bilar, utan de stod vid poliskontrollen. Det var alltså inte ett förföljande, säger Markus Holmberg.

Rädd för böter

Föraren fick blåsa i ett alkoholtest, som visade att han var nykter. Han klarade sig också oskadd från olyckan. Anledningen till att han smet från polisen ska istället vara att han var rädd för böter – på grund av sina slitna däck.

– Men däremot var han lite orolig föröver mönsterdjupet på sina bakdäck. Det gick ju inget vidare, säger Markus Holmberg.

Följ ämnen i artikeln