Den sista vilan för de ryska maffiabossarna

Publicerad 2013-01-17

Tog med sina livvakterna in i döden och som grannar på kyrkogården

Glöm diskreta gravstenar.

När den ryska maffian hamnar under jord pryds deras gravstenar av bilder på dem i lyxkostymer och dyra bilar – och inte minst med en stint stirrande blick. 

I miljonstaden Jekaterineburg i Ryssland ligger en diger samling maffiabossar begravda på Shirokorechenskoye-kyrkogården. De manshöga gravstenarna i granit är verkligen extra allt - och inte minst porträttlika.

När de var i livet slog de av knäskålar, samlade in pengar för beskydd och placerade sprängmedel i sina fienders bilar. Maffiabossarna har lämnat in tidigt, offer för en fiendes kula eller bakhåll, skriver Daily Mail. På den här sajten finns fler bilder.

Sköt och blev skjutna

De porträtterade männen stirrar stint tillbaka, många av dem hann inte ens nå medelåldern.

Där ligger till exempel Mikhail Kuchin, ledaren för det ökända Centralnaja-nätverket, som vid 35 års ålder sköts ned när han lämnade sitt hem. I handen på bilden håller han i nycklarna till sin älskade Mercedes 600 och på de breda axlarna hänger vad som ser ut att vara en dyr kostym.

I gravarna ligger inte bara kropparna, en del har fått med sig mobiltelefonen som en gest att de för evigt ska hänga med i vad som händer i maffiakretsarna. 

Begravd med sina livvakter

I en gigantisk grav ligger gangstern Oleg Vagin. För tjugo år sedan sköts han ihjäl i en massaker, hans tre livvakter kunde varken rädda honom eller sig själva. De ligger på vardera sida om sin förre chef.