Soldater ombeds ta av sig uniformer

Publicerad 2013-05-23

En blodig Michael Adeboloja efter mordet.

Brittisk militär ombeds ta av sig uniformerna efter det brutala mordet på en soldat i centrala London igår kväll.

Samtidigt har kravallpolis stoppat demonstrationer med medlemmar från högerextema English Defence League, enligt Sky news.

Det brutala mordet på en soldat i centrala London skakar Storbritannien under torsdagsmorgonen.

Nu ombeds all militär personal att ta av sig sina uniformer om de vistas offentligt och säkerheten vid militäranläggningar har höjts, rapporterar Sky news.

Hämnd för attack på muslimer

Bara timmar efter händelsen samlades ett stort antal medlemmar tillhörande den högerextema rörelsen English Defence League nära den plats där mordet skedde.

Kravallpolis sattes in.

Enligt uppgifter ska bägge gärningsmännen vara brittiska medborgare, en har dock utländsk bakgrund.

I videofilmer som togs i samband med händelsen har de misstänkta gärningsmännen förklarat mordet som en hämnd för attacker mot muslimer.

Cameron i krismöte

Under torsdagsmorgonen satt Storbritanniens premiärminister David Cameron i krismöte med säkerhetsrådgivare efter att ha avbrutit ett pågående statsbesök i Paris.

– I dag går våra tankar till offret och hans familj – de sörjer sin käre och vi har förlorat en modig soldat, sa Cameron efter mötet, enligt TT. Han vill inte varsla om några braskande nya åtgärder i kampen mot terror.

– Ett av de bästa sätten att bekämpa terrorismen på är att gå vidare med våra normala liv. Och det är vad vi ska göra.

Med hänsyn till det pågående utredningsarbetet gav Cameron inga ytterligare detaljer om vad polisen kommit fram till än så länge.

Borgmästare manar till lugn

Under torsdagen manade Londons borgmästare Boris Johnson till lugn.

– Efter det jag har hört drar jag slutsatsen att Londonborna kan fortsätta med sin normala vardag. Det är helt fel att skylla mordet på Islam.