Arrangörerna: ”God säkerhet inför Stockholm marathon”

Uppdaterad 2013-06-01 | Publicerad 2013-05-31

I dag går Stockholm Marathon av stapeln för 35:e året i rad.

Terrorbombningen vid maratonloppet i Boston ligger fortfarande färskt i minnet hos många och enligt David Fridell, kommunikationsansvarig för Stockholm Marathon ligger säkerhetsfrågan högt på agendan.

22 000 löpare kommer att springa och ungefär 200 000 åskådare ska heja på under Stockholms största löpfest. Arrangörerna för Stockholm Marathon har haft kontakt med polisen som i sin tur haft kontakt med olika internationella polismyndigheter i USA och Europa för att få ett grepp om hotbilden.

”Väl rustade”

– Ingenting tyder på att hotbilden mot Sverige har ökat och vi står väl rustade inför loppet. Vi har haft möten med polis, trafikledningen och sjukvård där vi har diskuterat säkerhetsfrågan ur olika aspekter, säger David Fridell.

Sorgeband

Precis som föregående år bevakas maratonet av 80 poliser. 90 läkare och sjuksköterskor och sju ambulanser kommer också att finnas på plats tillsammans med runt 1000 funktionärer.

– Vi var förstås chockade när bombningarna i Boston hände, men dådet var inte riktat mot ett maratonlopp specifikt, utan det var en tillfällighet.

David Fridell tror att det kommer att synas en hel del sorgeband bland löpare och publik för att hedra de drabbade i Boston.