Ekeröpolitikerns kritik: ”Driver kommunen på ett sätt som inte är bra”

Av: Mattias Sandberg, Richard Aschberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu går Ekeröpolitikern Lennart Nilsson (M) till hård attack mot kommundirektör Lars Hortlund och slöseriet med skattepengar.
– Lars Hortlund har valt att driva kommunen på ett sätt som inte är bra och vi har ett kommunalråd som har valt att sätta sig i hans knä, säger Lennart Nilsson.

Kommunpolitikern Lennart Nilsson (M) sitter i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen på Ekerö.
Han riktar i dag hård kritik mot kommundirektör Lars Hortlunds och kommunledningens dyra konferensresor till skidorter, som Aftonbladet har avslöjat.
– Jag kan ha en förståelse för att man behöver samla personalen. Problemet är hur man gör det. Jag kan inte som skattebetalare tycka det är okej att man åker i väg till något högfjällshotell för att ha konferens. Vi har utmärkta konferenslokaler här ute, säger Lennart Nilsson.
Men han är inte bara kritisk till kommundirektör Lars Hortlund, utan även mot sin egen partikamrat, kommunalrådet Adam Reuterskiöld (M).
– Lars Hortlund har valt att driva kommunen på ett sätt som inte är bra och vi har ett kommunalråd som har valt att sätta sig i hans knä. Det framgick med all tydlighet i dag, då han har valde att skriva att han försvarar det som händer med resor och annat.
Vad säger du själv om resorna?
Jag kan inte ställa mig på torget och försvara en sådan resa, när vi pratar om neddragningar och besparingar och andra saker. Det rimmar så illa.
– Jag kan inte se någon anledning till att man ska vara så frikostig. Man pratar om personalvård. Vi har jättemånga förskolelärare och städare som aldrig är i närheten av den här personalvården.

Publicerad: