Melonsugen man bröt höften i affären – får 62 miljoner kronor

Av: Sebastian Laneby

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Han skulle köpa vattenmelon men fastnade med foten i butiken och bröt höften.

Nu ska varuhusjätten Walmart betala 7,5 miljoner dollar, vilket motsvarar över 62 miljoner kronor, till mannen för skadan.

– Det var en rättvis dom eftersom Walmart inte bryr sig, säger advokaten Charles Gower till The Columbus Ledger-Enquirer.

Det blev en ovanligt dyr melon för butiksjätten Walmart.
Foto: Leif R Jansson / TT / TT NYHETSBYRÅN
Det blev en ovanligt dyr melon för butiksjätten Walmart.

25 juni år 2015 befann sig amerikanen Henry Walker på varuhuset Walmart i Phenix City i USA.

Det var när han skulle sträcka sig efter en vattenmelon som foten fastnade under en träpall där melonerna var belägna då han bröt höften, rapporterar CBS News.

Efter händelsen stämde han Walmart och i veckan kom beskedet från domstolen. Juryn håller med om att butikskedjan är skyldig till olyckan.

”En rättvis dom”

Walmart ska nu betala 7,5 miljoner dollar, vilket motsvarar över 62 miljoner kronor, till mannen enligt domen.

– Det var en rättvis dom eftersom Walmart inte bryr sig, säger Henry Walkers advokat Charles Gower till lokaltidningen The Columbus Ledger-Enquirer.

Han tycker att butiken borde täcka över pallarna under vattenmelonerna så att ingen riskerar att fastna med sina fötter.

”Vi är besvikna”

Men Walmart är av en annan åsikt. Föreståndare för företaget hävdar att de inte bär någon skuld för mannens skada och kommer fortsätta att förvara melonerna på samma sätt som vid tidpunkten för olyckan.

– Vi är besvikna. Vi uppskattar juryns service, men tycker att beloppet är kraftigt med tanke på detaljerna i det här fallet. Vi planerar att överklaga, säger Walmarts talesperson Randy Hargrove enligt CBS News.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN