Polisen: Hjälp oss identifiera ”skogspojken”

Publicerad 2012-06-14

GÅTAN ”RAY”. Han dök upp i Berlin från ingenstans och påstår att han har left i åratal ute i skogen. Men den tyska polisen har inte lyckats bekräfta om ”skogspojken” historia stämmer.

LONDON. Han kallar sig Ray och påstår att hans 17-årsdag är nästa onsdag.

Men efter nio månader har tysk polis fortfarande inte lyckats identifiera ”skogspojken”.

Nu släpper man därför de första bilderna av pojken som säger sig ha bott i en skog utanför Berlin de senaste fem åren.

Tysk polis har tills nu hoppats att det skulle räcka med så kallade ”e-fits”, bilder skapade i dator efter beskrivningar av pojken. Men trots att den engelsktalande pojken dök upp i september förra året har man fortfarande ingen aning om vem han egentligen är.

– Vi har kontrollerat hans DNA mot alla personer som anmälts försvunna, skickat uppgifterna till Interpol så att de kunnat kolla internationellt men tyvärr utan framgång, säger polisens talesman Thomas Neuendorf enligt Daily Mail.

”Mamma dog i bilkrasch”

Skogspojken har berättat att han levt med sin far i skogen i fem år, han säger att hans pappa kallade honom Ray och att han föddes den 20 juni 1994. Samtidigt säger han sig inte veta var han kommer ifrån eller vad han heter i efternamn.

Enligt pojkens berättelse ska mamman Doreen ha dött i en bilkrasch när han var 12 och efter det ska pappan Ryan tagit med sig pojken till skogs.

I skogen ska de ha vandrat utan kartor eller kompass och bott i grottor och hålor när de inte använde det egna tältet. Skogspojken har berättat för polis att han begravde sin pappa i augusti förra året och därefter vandrat norrut i fem dagar innan han kom till Berlin, där han plötsligt dök upp vid stadshuset.

Går inte att bekräfta

Men utredare har inte kunnat bekräfta någonting alls ur skogspojkens berättelse. Inte heller har man kunnat hitta pappans kropp.

– Det finns många frågetecken, säger Neuendorf som hävdar att polisen starkt tvivlar på pojkens berättelse.

Ray har snabbt anpassat sig till livet i Berlin. Han har tagits omhand av ungdomsvården och går i skola, skriver Daily Mail. När han hittades pratade han engelska och bara några få ord tyska, men han har snabbt lärt sig mer. Nu använder han också modern teknik som en laptop och mobiltelefon utan några problem.

Har tre små ärr

– Allting ger intryck av att han inte varit långt borta från civilisationen i åratal, säger polisens talesman Thomas Neuendorf.

Ray beskrivs som någonstans mellan 16 och 20 år gammal och är 180 centimeter lång. Han är mörkblond med blå ögon och har tre små ärr i pannan. Han har ingen utmärkande dialekt när han pratar engelska och polisen misstänker därför att det inte är hans modersmål.