– Det kommer att bli exotiskt

Publicerad 2013-05-31

Madeleine planerar att överraska sina amerikanska gäster

Det blir ett kungligt bröllop fullt av överraskningar.

Vännerna planerar hemliga hyllningar – och Madeleine slår på trumman för gästerna som besöker Sverige för första gången.

– Det blir exotiskt för de amerikanska gästerna, säger Madeleines mentor Lena Ramel.

När prinsessan Madeleine och Chris O’Neill sätter sig till bords i partytältet vid Drottningholms slott har vännerna sedan länge förberett tal och speciella gåvor till paret. Enligt uppgifter till Aftonbladet handlar det om en present med en speciell anknytning till Madeleines och Chris liv i New York och ett tal som kommer att hållas på festen på Grand Hôtel dagen före vigseln.

– Det är ju inte helt och hållet ett privat bröllop och middagen är väldigt uppstyrd, så överraskningar tar man helst på fredagen, säger en källa med insyn.

Musikupplevelse

Flera av Chris O’Neills släktingar och vänner besöker Sverige för första gången i samband med bröllopet. Därför vill Madeleine bjuda på mycket svensk tradition. Tillsammans med sin mentor och tidigare klassföreståndare Lena Ramel har hon ordnat en musikupplevelse från Hälsingland.

– Prinsessans hertigdömen ligger henne varmt om hjärtat och vi hade funderingar på hur hon skulle knyta an till det. Då låg musiken nära till hands, säger Lena Ramel.

”Målinriktad kvinna”

Hon har själv en stark koppling till Hälsingland och spelar dessutom fiol och har genom sina kontakt­er fixat fram ett tiotal unga folkmusiker.

– Det är mycket duktiga ungdomar mellan 15 och 25 år som har valts ut, de kommer från bland annat Järvsö och Bollnäs. De bär samma typ av dräkt från Järvsö som prinsessan själv har och vi har valt ut låtar tillsammans, säger Ramel.

Hon berömmer sin tidigare elev och beskriver Madeleines som en mycket ambitiös och målinriktad kvinna.

– Tyvärr har jag inte träffat Chris ännu, men ser med spänning fram emot det. Jag önskar prinsessan all lycka och välgång, säger Ramel.

Victorias och Daniels överraskningar

Balladen

Per Gessle skrev en specialkomponerad ballad till Victoria och Daniel som han överraskade paret med på deras kompisfest två dagar före bröllopet.

mystiska lådan

Daniels vänner med Andreas Nylin i spetsen kom bärandes på en stor trälåda till kompisfesten på Drottningholm. Det var två handgjorda golfklubbor till Victoria och Daniel som jublade över presenten.

rosen

Kungen överraskade drottning Silvia med en ros och kärleksförklaring på middagen på slottet. Paret delar nämligen bröllopsdag och 2010 hade kungaparet varit gifta i 34 år.

talet

Den allra största överraskningen stod familjen Westling för – både prins Daniel och hans pappa Olle Westling höll fantastiska tal som fick gästernas ögon att tåras.