Alf Svensson rörd till tårar

Publicerad 2013-09-27

Hägglund utser sin företrädare till hedersordförande

Alf Svensson.

Det presenteras som årets kupp på  Kristdemokraternas riksting i Karlstad. Göran Hägglund hyllar först sin företrädande Alf Svensson och utser honom därefter till hedersordförande för Kristdemokraterna.

– Ni är vana vid att jag inte kan hålla tårarna tillbaka, kommenterar en påtagligt rörd Alf Svensson.

Göran Hägglund utser överraskande sin företrädare Alf Svensson till hedersordförande för Kristdemokraterna under rikstinget i Karlstad. Det hela kommer som en överraskning för de samlade ombuden och presenteras som en kupp.

”En järnvilja”

– När jag blev vald 2004 så var det en person som lämnade stafettpinnen efter 31 års tid, det finns inget som liknar den insatsen. Det krävs en järnvilja för att dag efter dag kämpa för sina drivkrafter, säger Göran Hägglund innan kallar upp sin företrädare och partiets EU-parlamentariker Alf Svensson på scenen.

Ombudens gensvar är enormt. Applåderna och hyllningarna av partiets trygga fadersfigur vill aldrig ta slut.

– Jag beundrar ditt arbete, fortsätter Göran Hägglund.

– Partistyrelsen har beslutat att vi vill utse Alf Svensson till hedersordförande för Kristdemokraterna. Utan dig hade partiet inte varit vad det är i dag.

Påtagligt rörd

Alf Svensson blir påtagligt rörd över utnämningen och gensvaret i salen.

– Ni är vana vid att jag inte kan hålla tårarna tillbaka. Tack så mycket. Jag vet inte vad det betyder att bli hedersordförande, säger Alf Svensson och river ner skratt i lokalen. Han fortsätter:

– Jag gratulerar Kristdemokraterna och dig Göran för att ha fått med så mycket av vår politik i budgeten. Kristdemokraterna har lyckats och det har vi gjort hela tiden, det är hedersamt att arbeta för vårt parti. Tack för förtroendet.