”Kvinnans ex-man dödad – med giftpil”

Uppdaterad 2014-07-09 | Publicerad 2014-07-08

Osannolik vändning i utredningen av massakern i Annecy

Kvinnan mördades i massakern i de franska alperna. Samma dag dog hennes okända före detta make i USA.

Nu misstänker familjen att mannen mördats med en giftpil.

I september 2012 hittades två kvinnor och två män ihjälskjutna vid en utkiksplats nära byn Chevaline i de franska Alperna. Tre av dem var brittiska medborgare och tillhörde samma familj. Den äldre av kvinnorna hade dessutom ett svenskt pass.
Massakern, som kom att kallas Alpmorden, blev en världsnyhet. Trots att polis från flera länder kopplats in i utredningen har ingen gärningsman kunnat gripas.

Hade hemligt ex

Nu har den mystiska mordhistorien tagit en fullständigt osannolik vändning, rapporterar brittiska Daily Mail. Den kom som ett sensationellt dubbelavslöjande från fransk polis: Först berättade de att den yngre av de mördade kvinnorna hade en ex-man i USA, som hon hållit hemlig för sin omgivning. Den amerikanske mannen dog samma dag som Alpmorden ägde rum. Den officiella dödsorsaken var hjärtattack.

Som om inte detta vore märkligt nog avslöjades det sedan att polisen misstänker att mannens död inte är någon osannolik slump.

Kan ha mördats med gift

Mannens familj tror att han i själva verket blivit mördad med en giftpil. Gärningsmannen ska sedan ha fått mordet att se ut som en hjärtattack.

– De skulle acceptera att han var lite överviktig, hade stressproblem och närmade sig 60, säger hans dotter till Daily Mail.

Enligt en polisteori var mannen inblandad i Alpmorden. Orsaken till att han sedan misstänks ha blivit mördad kan finnas i förhållandet med ex-hustrun.

Kortvarigt äktenskap

De två var bara gifta i knappt två år, mellan februari 1999 och december 2000. Kvinnan ska ha kommit till USA i hopp om att få ett bättre liv, enligt Daily Mail. Hon uppges ha gift sig med mannen för att kunna stanna i landet. Några år senare lämnade hon dock USA på grund av hemlängtan.

Var på semester

Den svenskbrittiska familjen var på semester i alperna när deras bil blev beskjuten. Den fjärde personen som dog var en förbipasserande cyklist. Flera personer har gripits och förhörts i utredningen av massakern. För några veckor sedan tog en tidigare soldat som förhörts livet av sig. Han ska ha känt sig anklagad, trots att han aldrig varit misstänkt för det brutala dådet.