Trumps reaktion: Jag är hedrad

Publicerad 2016-02-02

DES MOINES. Donald Trump tog nederlaget i Iowa i natt med oväntad fattning.

– Jag är hedrad över andraplatsen och älskar Iowa så mycket att jag funderar på att komma tillbaka och köpa en farm, sa han tidigt i morse inför de inte alltför nerslagna supportrarna på valvakan strax utanför Des Moines i Iowa.

Många trodde att Donald Trump skulle ha svårt att hantera det oväntade nederlaget i det republikanska provvalet i Iowa och hålla den dåliga förlorarens tal när han sent i natt klev upp på scenen på sin valvaka på Sheraton strax utanför Des Moines.

Men inte alls.

Den vanligtvis självsäkre och morske fastighetsmiljardären lät närmast ödmjuk och angrep ingen under sitt korta anförande, inte ens media...

– När vi inledde den här kampanjen i juni sa alla åt mig att jag skulle vara chanslös i Iowa och inte ens komma bland de tio främsta, sa han.

– I själva verket kom jag alltså tvåa. Jag är mycket hedrad över det.

”Jag älskar er”

”The Donald” bedyrade också Iowa sin djupa kärlek.

– Jag älskar er, ni har varit fantastiska. Ja, faktum är att jag älskar er så mycket att jag funderar på att komma tillbaka och köpa en farm!

Han gratulerade vidare vinnaren Ted Cruz å det hjärtligaste – men poängterade att han fortfarande är övertygad om att han till slut kommer säkra nomineringen trots nattens förlust.

– Vi har fantastiska siffror i New Hampshire och vi har fantastiska siffror i South Carolina och nu åker vi dit och vinner, hette det.

– Sedan tar vi oss an Hillary eller Bernie eller vem tusan demokraterna röstar fram.

Tror att Trump vinner ändå

Inte heller de av Trumps passionerade supportrar som hade samlats i konferensrummet på Sheraton föreföll särskilt nerslagna.

De buade lite håglöst när CNN meddelade att Cruz vunnit, men tog sig snabbt samman.

– Det är ändå inte så otroligt överraskande, sa Barbara Hire till Aftonbladet när resultatet blev känt.

– Vi har så många djupt kristna här och man förstod att många av dem skulle sympatisera med Cruz. Jag tror ändå Trump kommer vinna.

Joshua Cross höll med.

– Det är en liten besvikelse, jag vill verkligen se någon som inte tillhör etablissemanget som presidentkandidat, sa han med en axelryckning.

– Men vi brukar inte välja vinnaren här i Iowa så jag har fortfarande gott hopp. Han kommer göra mycket bättre ifrån sig ute på östkusten.

I södern med, tror Craig Watson.

Siktar på revansch

– Ja, vänta tills väljarna i Alabama och Mississippi ska rösta. Donald är den ende som varit där och kampanjat. Han har de staterna säkrade, menade han.

Direkt efter valvakan tog sig Trump till flygplatsen i Des Moines för en sen kvällsflight till New Hampshire och redan i dag inleder han jakten på revansch med ett valmöte i Milford.