Leonore och Estelle hade show i kyrkan

Publicerad 2015-06-13

På väg in i kyrkan ville prinsessan Leonore slita sig ur pappa Chris famn.

Hon verkade nyfiken på vad som fanns i mamma Madeleines väska.

Och kusinen Estelle fick beröm för sin högtidliga insats som brudnäbb.

Det brukar vara barnen som hamnar i rampljuset. Så hur har det gått än så länge för småsessorna Leonore och Estelle under vigselceremonin? Som vanligt får de gästerna att le.

Med programbladet fläktade höggravida mamma Madeleine sig själv och en nyfiket kikande Leonore som satt i pappa Chris famn i kyrkan. Redan utanför verkade lillsessan vilja slita sig från pappas trygga famn.

Ville komma åt mammas väska

Och nu, medan de väntade på att Sofia Hellqvist skulle anlända, sträckte sig Leonore, klädd i vit spetsklänning och med ett litet hårspänne, mot mammas väska som verkade innehålla något gott hon gärna ville ha.

– Hon vill inte riktigt sitta still, säger Aftonbladets hovreporter Jenny Alexandersson i Aftonbladets livesändning.

Men mest i centrum av de kungliga småttingarna var prinsessan Estelle. Hon var en av de fyra brudnäbbarna som beredde vägen för den blivande prinsessan till altaret.

"Verkar ta det på stort allvar"

Även hon klädd i vit spetsklänning tågade hon charmigt leende och långsamt fram genom kyrkgången tillsammans med de andra brudnäbbarna innan de fick sätta sig till höger om biskopen framme vid altaret.

Hon fick beröm av experterna i Aftonbladets livesänding för hur bra hon klarade sitt uppdrag:

– Hon verkar ta det på så stort allvar.

Där satt sedan Estelle och tittade på sin lilla brudnäbbsbukett och småpratade med sina näbbkollegor.

Gjorde famnturné under vigseln

Och lillkusinen Leonore?

Kanske gjorde nappen sitt, för när vigselceremonin skulle börja satt Leonore lugnt och still i famnen på pappa Chris som kikade igenom programbladet.

Men efter en stund började turnén för lillsessan. Under vigseln hann hon sitta i famnen på prins Daniel, moster Victoria och mormor drottning Silvia.

Och under David Pagmars svenska version av Rihannas "Umbrella" passade Leonore på att klappa händerna.

Sedan ändrades tonen. Under den fartiga utmarschen började lillsessan plötsligt gråta, men tröstades av moster Victoria.

Följ ämnen i artikeln