Återfunnet barnbarn var en bluff

Uppdaterad 2023-11-11 | Publicerad 2015-12-26

Nya dna-analyser som gjorts på Argentinas nationella genetiska databank utesluter möjligt släktskap mellan de båda kvinnorna.

Den glada nyheten som spreds över världen via sociala medier tidigare i veckan, om att Maria "Chicha" Mariani som letat efter sitt barnbarn i 39 år nu äntligen hade hittat henne, verkar inte stämma, uppger den spanska nyhetsbyrån EFE.

Nya dna-analyser som gjorts på Argentinas nationella genetiska databank utesluter möjligt släktskap mellan de båda kvinnorna, uppger Marianis talesperson i ett pressmeddelande.

Kvinnan som påstår sig vara hennes barnbarn ska ända sedan i juni, då hon gjorde ett dna-test på den nationella genetiska databanken, vetat att de inte är släkt. Det dna-test som kvinnan presenterade för Mariani och som visade en matchning var gjort på ett privat laboratorium.

Mariani säger i ett uttalande att hon varnade för att sprida nyheten innan de fått uppgifterna bekräftade från den nationella genbanken.

Maria Mariani var med och grundade rörelsen Far- och mormödrarna på Plaza de Mayo för att hitta barnen som Argentinas militärjunta stal. Hennes barnbarn Clara Anahi Mariani fördes bort tre månader gammal sedan hennes mor mördats av regimen i november 1976. Hennes far dödades åtta månader senare.

TT

Följ ämnen i artikeln