Landslagsman friad från misstänkt sexköp

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-09-24

Misstänktes ha köpt sex i rumänsk kopplerihärva

Den tidigare landslagsman i fotboll som misstänkts för inblandning i en stor prositutionshärva friades i dag från sexköpsanklagelserna.

Han har konsekvent nekat till anklagelserna.

– Det känns jättebra, dels att jag har blivit frikänd men också att rättvisan har segrat. Det har varit en väldigt jobbig tid.

Den före detta landslagsstjärnan i rätten.

Anklagelserna mot fotbollspelaren var del i ett större åtal där ett rumänskt par misstänks för grovt koppleri eftersom åklagaren hävdar att de medverkat till att fyra rumänska kvinnor sålt sex i Stockholm.

När polisen började rulla upp härvan fattade utredarna misstanke mot fotbollspelaren som nu åtalades för köp av sexuell tjänst alternativt försök till köp av sexuell tjänst.

Köpte sex på efterfest

Enligt åklagaren köpte mannen sex av en av en rumänsk kvinna under en efterfest i Stockolm i slutet av februari i år.

Mannen hade varit ute och festat med några kamrater när de åkte till ett hotell i Täby. Efter en stund anlände en grupp utländska kvinnor i taxi. De festade tillsammans innan de åkte från hotellet till en lägenhet i Stockholm, där åklagaren hävdar att sexköpet skedde.

Nekar till brott

Bland åklagarens bevisning finns avlyssnade telefonsamtal mellan de två koppleriåtalade rumänerna, dagboksanteckningar som en av de prostituerade gjort samt att två taxibilar som använts beställdes med den åtalade fotbollsspelarens mobiltelefon.

Fotbollsspelaren erkänner att han haft sex med en av kvinnorna men har konsekvent förnekat brott och säger att han aldrig betalade någonting.

– Som jag minns det fattade vi tycke för varandra, sa han under rättegången.

Tingsrätten gick på landslagsstjärnans version och valde att ogilla fallet mot honom.

Till Aftonbladet säger han:

– Jag står fast vid vad jag har sagt innan att jag är emot all form av människohandel och sexköp.