Uppgifter: Något detonerade i lägenheten

Publicerad 2023-09-04

Två unga personer från Skåne har anhållits efter gårdagens explosion i Norrköping.

Enligt uppgifter till Aftonbladet detonerade ett explosivt föremål i en lägenhet, och utlöste den enorma branden.

Under måndagsmorgonen anhölls ytterligare en person.

Flerfamiljshuset i Norrköping är totalförstört efter branden som startade tidigt under söndagsmorgonen. Alla boende i huset och i fastigheterna intill tvingades evakuera.

Taket trillade in, husväggarna buktade ut och flera lägenheter totalskadades.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att någon haft en bomb eller liknande explosivt föremål i en bostad, som detonerat.

Flera lägenheter totalskadades i den kraftiga branden.

Tre personer anhållna

Efter att polisen hållit ett 70-tal förhör greps två personer under söndagsförmiddagen. Den ena är en 18-årig kvinna och och den andra en 21-årig man, enligt Aftonbladets uppgifter. De är båda hemmahörande i Skåne.

Mannen ska ha befunnit sig i lägenheten, men det är oklart var kvinnan var när det exploderade.

Båda anhölls under eftermiddagen misstänkta på sannolika skäl för allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor. Mannen är tidigare dömd för narkotikabrott.

Under måndagsmorgonen anhölls ytterligare en person, uppger Åklagarmyndigheten.

Tre personer har anhållits efter branden.

Polisen efterlyser tips

Ingen av de boende i det drabbade huset kommer kunna återvända till sitt hem den närmsta tiden. Avspärrningarna är kvar och polisens tekniker jobbar fortfarande med att undersöka den misstänkta brottsplatsen.

– Vi kunde påbörja den kriminaltekniska undersökningen under gårdagen. Den kommer att fortsätta även under måndagen, säger Braf i SVT:s Morgonstudion.

Under natten bevakade polisen Norrköping med helikopter och på sin hemsida skrev de under söndagskvällen att de kommer ha kommer ha extra många poliser i tjänst.

Polisen är också intresserad av att ta del av fler tips. Därför uppmanas den som hört eller sett något intressant att kontakta polisen.

Följ ämnen i artikeln