Svensk anhållen för sprängdådet i Köpenhamn

Av: Oscar Schau

Publicerad:
Uppdaterad:

En 22-årig svensk man har anhållits misstänkt för inblandning i sprängningen mot skatteverket i Köpenhamn i förra veckan, skriver DR.

Samtidigt har ytterligare en svensk man efterlysts av polisen.

Dansk och svensk polis har sjösatt ett samarbete sedan en kraftig explosion skakade centrala Köpenhamn vid 22-tiden den sjunde augusti. Dådet orsakade stora skador på det danska skatteverkets fasad.

En person ska ha sökt vård efter att ha träffats av splitter från explosionen.

Nu har polisutredningen gett resultat.

Förödelse vid danska skattemyndighetens lokaler i Köpenhamn.
Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix/TT
Förödelse vid danska skattemyndighetens lokaler i Köpenhamn.

”Misstänkta för att vara gärningsmännen”

En 22-årig svensk man har anhållits, misstänkt för inblandning i dådet, efter att ha gripits i Malmö på tisdagskvällen. Dessutom har polisen utfärdat en efterlysning av ytterligare en svensk man i 23-årsåldern.

– Båda är misstänkta för att vara gärningsmännen bakom sprängningen vid Skattestyrelsen, säger Jørgen Bergen vid Köpenhamnspolisen till DR.

Det är ännu oklart om de misstänka är kända av polisen sedan tidigare. De danska myndigheterna bistås av svenska Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

– I samband med utredningen är en person frihetsberövad i Sverige. För ytterligare uppgifter hänvisar vi till danska polisen, säger Måns Biörklund, vice chefsåklagare, till Aftonbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE