Man skjuten till döds i koloniområde – misstänkt släppt

Publicerad 2022-08-25

En ung man har skjutits ihjäl vid ett koloniområde i Helsingborg i natt.

En man som greps misstänkt för mord har nu släppts.

– Efter förhör bedömer åklagaren att han inte längre ska vara misstänkt, säger polischef Karim Ottosson.

Vid 01-tiden, natten mot torsdag, slog flera personer larm om att de hört flera skott avlossas vid ett koloniområde i Helsingborg.

– Vi åkte dit med en stor polisresurs och hittade en skottskadad ung man i 20-årsåldern. Han avlider på sjukhus till följd av detta, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Mannen hittades skjuten vid ett koloniområde i Helsingborg och dog senare av sina skador.

Under natten hämtade polisen in två personer till förhör. En av dem, en man i 20-årsåldern, greps misstänkt för mord.

Nu har mannen släppts, meddelar polischef Karim Ottosson.

– När vi spärrade av anträffades två personer som medtogs till förhör. Efter förhör bedömer åklagaren inte längre att han ska vara misstänkt. Så nu har vi ingen misstänkt, säger han.

Polisen har sökt i området med hundpatruller och drönare och arbetar fortsatt med fallet under morgonen.

– Vi har gjort vissa beslag som kan leda utredningen framåt. Men jag kan inte säga vad det är. Vi kartlägger offret som är hemmahörande i en ort i Skåne, inte i Helsingborg. Vi ser om vi kan hitta en motivbild där, säger Karim Ottosson.

”Förstår att helsingborgare känner otrygghet”

Polisen ser inga kopplingar till gängbrottslighet.

– Det har vi inte sett i nuläget. Vi ser ingen fara för att det ska eskalera men har poliser ute för att skapa trygghet i området.

Enligt Aftonbladets kartläggning har sju skjutningar varav två dödsskjutningar inträffat i Helsingborg det senaste året. Våldsdåden har lett till oro, säger polischefen.

– Det sista året har det skett alldeles för många grova våldsbrott. Vi har haft ett antal sprängning, några mord och några mordförsök. Det är inte acceptabelt. Så visst där det en belastning och jag förstår att man som helsingborgare kan känna otrygghet.

– Men vi blir fler och fler poliser. Vi får 20 nya poliser per halvår ungefär så det handlar inte om resursbrist det är något vi tillsammans med Helsingborgs stad måste ta tag i och vända skutan

Avspärrat vid platsen.

Följ ämnen i artikeln