Stort sökpådrag efter Johan, 27

Uppdaterad 2015-01-14 | Publicerad 2015-01-12

Sågs senast i centrala Söderhamn

Johan, 27, är försvunnen sedan i lördags.

Hans familj är angelägna om att få in tips på var han kan tänkas befinna sig.

Ett vittne säger sig ha sett Johan ute på stan i centrala Söderhamn på lördagskvällen.

Enligt det senaste tipset sågs Johan vid 22-tiden på lördagskvällen i centrala Söderhamn.

– Det var blåsigt och snöigt den natten, mitt i stormen, säger Laila Åslund från Missing People.

Under sökpådraget sedan i söndags har det varit kallt, nedåt 20 minusgrader, enligt Missing People.

– Det finns en trovärdig iakttagelse klockan 22 på lördagen, då har Johan setts ute på Nygatan i centrala Söderhamn, säger Kenneth Söderlund, pressansvarig på Missing People.

Klev ur taxi

Dessförinnan finns uppgifter om att Johan klev ur en taxi cirka 20.45 på lördagskvällen nära sin bostad i Bergvik. Det ligger cirka en mil från centrala Söderhamn.

– Johan klev ur taxin tillsammans med en vän vid 21-tiden, sedan skildes de åt av någon anledning, säger Laila Åslund från Missing People.

Efterlyst

Söndagsnattens sökande har inte gett resultat.

– Polis fortsätter med allmän spaning och han är efterlyst som försvunnen, säger Ulf Sundgren, vakthavande befäl, till Aftonbladet på måndagsmorgonen.

Kan vara klädd i svart jacka

Johan är 188 cm lång och väger cirka 85 kg. Han kan vara klädd i en svart jacka av märket fjällräven, alternativt en lång svart rock.

Polisen letar förutsättningslöst och pratar med vittnen. Lokala patruller har i natt fått fotografi på Johan och sökt. Laila Åslund, Missing People södra Västernorrland:

– Vi går efter tips och de få som finns följer vi upp. Vi letar tills vi hittar någonting. Vi går skallgångskedjor och skickar också ut bilar till specifika platser efter tips.

Det finns inga misstankar om brott. Att han skulle vara livstrött är enligt polisen inte en misstanke som är starkare än någon annan, men finns med i beräkningarna som alltid.