Två pojkar misstänkta för mordet i Huskvarna

Av: TT

Publicerad:
En tonåring har anhållits, misstänkt för mordet på en EU-migrant som hittades död i en park i Huskvarna i början av augusti. Nu är ytterligare en person misstänkt för mordet på mannen.
Foto: Adam Ihse/TT
En tonåring har anhållits, misstänkt för mordet på en EU-migrant som hittades död i en park i Huskvarna i början av augusti. Nu är ytterligare en person misstänkt för mordet på mannen.

Ytterligare en pojke är nu misstänkt för mordet på den hemlöse EU-migrant som hittades död i Huskvarna i början av augusti, uppger P4 Jönköping.

Pojken är, till skillnad från den tonåring som tidigare har anhållits, under 15 år. Det är nu två pojkar som är misstänkta för att ha mördat mannen.

Migranten, som var i 50-årsåldern, hittades död i en park i början av månaden men det dröjde en vecka, till efter obduktionen, innan dödsfallet rubricerades som mord. Efter en omfattande utredning anhölls en tonåring under måndagen. Åklagaren är mycket förtegen och det råder sträng sekretess.

"Vi håller fortsatta förhör med flera inblandade. Teknisk undersökning genomförs också och Nationellt forensiskt centrum undersöker material. Exakt vilka fynd som finns går vi inte närmare in på med hänvisning till förundersökningssekretess", sade förundersökningsledare Linda Schön sent på måndagseftermiddagen i ett pressmeddelande.

I den tekniska bevisningen finns bland annat klipp på sociala medier på mannen där han smygfilmats på nära håll utomhus.

– Det finns en del material säkrat, som man tittar på och givetvis använder sig av i utredningsarbetet, säger chefsåklagare Klas Lorefors som är insatt i utredningen till P4 Jönköping.

Sedan tidigare är två andra pojkar av intresse för polisen: en ung pojke som misstänks för misshandel av mannen under samma dygn som han dog och en pojke som misstänks för ofredande. Bägge pojkarna, som förhörts av polisen, är under 15 år. Både åklagare och annan personal som arbetar med fallet är specialiserade på unga förövare.

Publicerad: