Nu inleds S-kongressen

Publicerad 2013-04-03

GÖTEBORG. Strax sparkar Socialdemokraternas partikongress i gång på allvar.

Efter klockan två är det dags för partiledaren Stefan Löfven att äntra talarstolen på Svenska Mässan och hälsa deltagarna välkomna.

I bagaget väntas han ha en nyhet på jobbområdet.

Redan nu är en hel del utställare och tillrest partifolk på plats i Svenska Mässan i Göteborg. Här inleds snart Socialdemokraternas första ordinarie partikongress sedan 2009.

”Vill sätta tonen”

Programmet börjar med ett välkomsttal av Stefan Löfven. Han kommer enligt förhandsrapporterna att tala om jobben, den fråga han fokuserat på sedan han tillträdde i januari 2012.

Partiledaren väntas presentera en nyhet på jobbområdet redan i dag.

Enligt vad Aftonbladet erfar vill partiledningen sätta tonen för kongressen - det är jobben som ska vara i fokus i stället för den mycket heta debatt som väntas om vinster i välfärdsbolag. En fråga som avgörs på fredag.

Efter Stefan Löfvens tal sparkar själva kongressen i gång med val av kongressledning med ordförande och sekreterare. Själv ska Löfven väljas av kongressen i morgon.

Internationella gäster

Vid halvfyra talar den första av kongressens internationella gäster, det Muhamed Aboulghar från Egyptens S-parti. På fredagen gästar Norges statsminister Jens Stoltenberg Svenska Mässan för att hålla ett tal.

Senare i eftermiddag startar en rad temagrupper att arbeta med sina olika politikområden.

Även Aftonbladet finns på kongressen, med rapporter i form av dagliga tv-sändningar, liveintervjuer, twitter, blogg och papperstidning.