Här föder kvinnan barn i fängelsecell

Ingen ambulans påkallades: ”Det är ett skämt”

Uppdaterad 2019-09-03 | Publicerad 2019-09-01

Utan någon hjälp från vård- eller fängelsepersonal tvingades Diana Sanchez föda barn i sin cell. Hela händelsen fångades på film av en övervakningskamera och nu har kvinnan lämnat in en stämningsansökan.

Ett videoklipp från en övervakningskamera visar hur Diana Sanchez gråter av smärta i sin fängelsecell i Denver, USA. En stund senare föder hon en pojke på sängen, helt utan hjälp från personalen. Det enda hon fick var en absorberande pappershandduk inskjuten under dörren.

Nu har hon lämnat in en ansökan om att stämma staden, rapporterar nyhetsbyrån AP.

– Att benämna detta som sjukvård är ett skämt, säger kvinnans advokat Mari Newman, enligt nyhetsbyrån.

Enligt stämningsansökan ska fängelsepersonalen ha struntat i att kalla på ambulans när Diana Sanchez blödde efter att vattnet gått. I stället kallade man på en transportbil trots att man visste att den skulle dröja flera timmar.

”Förtjänade inte det där”

Det var förra året, i juli, som Diana Sanchez satt i fängelse och tvingades föda. Hon hade dömts för identitetsstöld efter att ha skrivit en check i sin systers namn.

– Jag vet att jag var där för att jag hade gjort fel, men jag förtjänade inte det där. Speciellt inte min bebis, sa hon för ett år sedan.

Polisstationen i Denver meddelade i torsdags att de uppdaterat sin policy så att gravida intagna med värkar ska föras direkt till sjukhus.

Följ ämnen i artikeln