Pepparkakspojken hittad: ”Det är vår son Allan!”

Publicerad 2019-12-24

I går efterlyste Johanna, 26, ägaren till de julkort hon fått hem på ett okänt barn.

Då hörde Marie Glans och Tobias Pollack av sig.

Den okände pojken i pepparkaksdräkt är deras son Allan.

– Jag tänkte att det var konstigt att någon annan fått våra julkort, säger Marie Glans.

I går berättade Aftonbladet om Johanna i Alunda som fick hem bilder på ett annat barn när hon beställde julkort på sin son Linton.

Hon delade kortet på Facebook för att försöka hitta ägarna, men fick inte napp. Men efter att Aftonbladet berättade om händelsen har Marie Glans, 34, och Tobias Pollack, 37, i Karlstad hört av sig – pojken på bilden är deras son Allan.

– Det var en kompis till oss ringde imorse och sa ”har ni sett på Aftonbladet, det måste ju vara Allan!”. Vad konstigt att någon annan fått våra julkort. säger Marie Glans.

Marie och Tobias hade beställt 40 julkort på Allan att skicka till nära och kära – men bara fått hem tio. Resten av bilderna saknas.

– Vi tänkte att korten inte hade kommit fram, men samtidigt hade vi fått en bekräftelse på att de var skickade, säger Marie Glans.

Nu hoppas de snart få hem de tio julkort som skickats till Johanna i Alunda.

Saknar även fotokalendrar

Men bilderna på Allan i pepparkaksdräkt är inte de enda familjen saknar. De har också skickat efter tolv fotokalendrar med bilder på Allan som inte heller kommit fram.

Nu undrar de om även kalendrarna kan ha hamnat hos någon annan. Om någon har fått hem en fotokalender, där bilden för december månad föreställer Allan i pepparkaksdräkt, vill familjen gärna komma i kontakt med den personen.

– Det vore jättesnällt om de hör av sig. Det var ju tänkt som julklappar till släkten, så de får ju inga julklappar i dag, säger Marie.

Företaget som gjorde bilderna hade hunnit stänga för julen när missen upptäcktes.

Följ ämnen i artikeln