Uppgifter: Iphone 6 kan återkallas

Publicerad 2014-11-07

Smått sensationella uppgifter gällande nya Iphone 6 + kommer från tidningen Business Korea: ALLA modeller med 128 gb minne kan komma att återkallas. 

Iphone 6 har blivit en succé för Apple (förutom #bendgate och bekymmer med IOS8-uppdateringen) i världen. Men nu kommer rapporter om en bugg som enligt flera källor kan skapa enorma problem.

Bugg på särskilda modeller

Enligt tekniksajten bgr.com har en bugg upptäckts på Iphone 6-modeller med 128 gb minne. Om användaren har många appar installerade kan telefonen börja krascha om och om igen. Att återställa telefonen ska inte räcka till för att stoppa krasch-loopen. Bland annat har användare rapporterat om buggen på Apples egna frågeforum som har över 25 000 visningar och 220 svar. Först och främst gäller det Iphone 6 + 128 gb, men det har också rapporterats om vanliga Iphone 6 128 gb.

Kan tvingas återkalla

De mest sensationella uppgifterna kommer från tidningen Business Korea som menar att Apple kan tvingas återkalla alla 128 gb-modeller. Felet ska enligt tidningen bero på problem med telefonens flashminne. Samsung ska tidigare ha haft liknande problem. Business Korea skriver att om det inte går att lösa via en uppdatering kan Apple tvingas återkalla modellerna.

Samtidigt rapporterar teknikmedia att buggen är såpass ovanlig att det inte är någon fara för återkallning. Än så länge har det inte rapporterats att någon annan av Apples modeller har drabbats av buggen.

Följ ämnen i artikeln