Kraftig tornado slår till i USA

Uppdaterad 2015-03-30 | Publicerad 2014-12-23

Flera tornador har dragit in över södra USA.

Minst fyra människor har dött och ett 50-tal uppges ha skadats i Mississippi.

Ett dagis träffades av en tornado och alla barn fick evakueras.

Ovädret drar fram över delstaterna Louisiana, Georgia och Mississippi. Värst drabbat är delar av Mississippi där träd och bilar har välts och byggnader förstörts. I Marion County och Jones County har Mississippi-guvernören Phil Bryant utlyst undantagstillstånd.

Fyra personer har dött och flera har skadats runt staden Columbia i Mississippi. Två av offren ska ha befunnit sig i mobila hem när tornadon drog in.

Enligt tv-kanalen MS News Now är sjukhus fulla med patienter. Ovädret har även raserat en Walmart-butik och flera andra byggnder.

I staden Sumrall drog en tornado över en förskola. Alla barn klarade sig efter att ha blivit evakuerade till en bank som låg i närheten, rapporterar CNN.

"Ta skydd nu"

Totalt har minst fem tornador slagit till i Mississippi.

Enligt USA Today är människor instängda i sina hus på flera ställen. Invånare varnas för att gå ut på grund av den hårda vindstyrkan.

Väderinstitutet National Weather Service i Jackson rapporterar att bilar har välts i de starka vindarna runt om i Columbia. På vissa motorvägar har elledningar rivits ner.

"Ta skydd nu" skriver National Weather Service på Twitter.

Svenske Nicklas: Mycket kraftiga vindar

Nicklas Hellqvist, 43, befinner sig tillsammans med en grupp andra svenskar på resa i södra USA. Sällskapet reser runt i husbilar och är för tillfället i New Orleans, Louisiana.

– Det är mycket kraftiga vindar och helt svart på himlen, säger han.

New Orleans har inte drabbats av det kraftigaste ovädret men sällskapet fruktar att tornadorna ska ta en sydligare bana under natten.

– Vi bor i husbilarna och åker vidare mot Florida i morgon. Förhoppningsvis hinner ovädret passera under natten. Det finns ett hus på campingen som vi får springa till i värsta fall, säger han.

Följ ämnen i artikeln