Tusentals fast på grundstött fartyg

Publicerad 2015-05-20

Tusentals passagerare och besättningsmän fick tillbringa natten på ett kryssningsfartyg som gått på grund utanför Bermuda.

Småbåtar, dykare och bogserbåtar cirkulerade kring fartyget samtidigt som myndigheter försökte fundera ut hur situationen ska redas ut.

Rachel Hansen, passagerare från Londonderry i New Hampshire i USA, berättar via telefon från båten att kaptenen sagt att fartyget inte kommer att röra sig ur fläcken förrän på morgonen. Hon uppger att båten var nästan fem kilometer utanför Bermudas kust när den stötte på grund.

– Vi kände det definitivt. Vi var mitt uppe i middagen. Det skakade i kanske en halv till en minut, och sedan tog det tvärstopp.

Kryssningsfartyget Norwegian Dawns ägare NCL berättar att strömförsörjningen tillfälligt slogs ut, liksom framdrivningen av båten. Därefter körde den, enligt andra källor, fast på ett rev.

Hansen, 19 år, vittnar om hur delar av besättningen rusade runt i panik, vilket smittade av sig på en del resenärer. Men överlag agerade besättningen lugnt.

Medan timmarna rann i väg fortsatte rutinerna på båten med shower och kvällsbestyr. Ingen ombord har skadats.

Sammanlagt finns 2 675 passagerare och 1 062 personer i besättningen på kryssningsfartyget.

TT

Följ ämnen i artikeln