Skjuten i koloniområde inte identifierad

TT

Publicerad 2021-04-23

Polis och avspärrningar kring Ärtholmens koloniområde i Malmö sedan en ung man hittats död på fredagsmorgonen. Kriminaltekniker arbetar på platsen.

Den unge man som hittats ihjälskjuten i ett koloniområde i Malmö är fortfarande inte identifierad. Efter att den tekniska undersökningen avslutats anser polisen att det är sannolikt att han mördats på platsen där han hittades.

Den döde har transporterats till Rättsmedicinalverket i Lund där en rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras.

Det var privatpersoner som på fredagsmorgonen hittade kroppen och slog larm till polisen, som sedan inledde en mordutredning.

– Det är omständigheter kring själva skadebilden på den avlidne – och sen ärendet som sådant – som gör att vi misstänker mord, sade polisens presstalesperson Katarina Rusin till TT.

Området har genomsökts i jakt på bland annat blod, vapen och vapendelar. Vissa fynd har gjorts, men det är ännu oklart vilket värde de kommer att ha för den fortsatta utredningen, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen vill komma i kontakt med vittnen som gjort iakttagelser under natten och tidigt på fredagsmorgonen. Flera uppgiftslämnare och vittnen har förhörts och polisen har knackat dörr i koloniområdet.

Det saknas i nuläget misstänkta och inga personer har gripits.

Framöver kommer polisen ha ökad närvaro i de bostadsområden som finns runt mordplatsen, både för att skapa trygghet och för att kunna fånga upp uppgifter från vittnen.

Följ ämnen i artikeln