Uppgifter: Gängtoppar misstänks vara gripna i Tunisien

Publicerad 2023-10-26

Fem svenska män har gripits i Tunisien.

Enligt Aftonbladets uppgifter misstänker svensk polis att individerna tillhör Rawa Majids innersta krets.

De försöker nu få gripandena bekräftade.

Fem svenska medborgare har gripits i Tunisien. Enligt Aftonbladets uppgifter greps de i slutet av förra veckan.

Enligt lokala medier greps männen i en bil, på väg till staden Hammamet. I samband med gripandet hittade polisen två pistoler och narkotika.

På en bild som polisen i Tunisien har lagt upp syns fem svenska pass, nio mobiltelefoner, fem kartor tabletter och en haschkaka. En annan bild visar fem män med ryggarna vända mot kameran.

De fem gripna männen.

Misstanken: Kopplade till Majid

Enligt Aftonbladets uppgifter misstänker svensk polis att de gripna är kopplade till Rawa Majids sida i Foxtrotnätverket.

Polisen misstänker att tre av dem kan vara tongivande individer i Bronätverket, som också är kopplade till Rawa Majids innersta krets.

Även polisen i Tunisien bedömer att de gripna personerna är kopplade till Foxtrot.

– De som gripits har tidigare utretts för att försöka bilda ett narkotikanätverk och åklagaren har pekat ut Rawa Majid och Ismail Abdo som ledarna, sa polisen i Tunisien i ett uttalande till Aftonbladet igår.

Rawa Majid.

Polisen i Tunisien uppger också att personerna är fortsatt anhållna i väntan på beslut om hur man ska gå vidare.

I nuläget försöker svensk polis få uppgifterna bekräftade av myndigheter i Tunisien. Bland annat vill de säkra männens telefoner.

Polisen kommer också vända sig till franska myndigheter och be om hjälp, enligt Aftonbladets uppgifter. Något som DN också rapporterat om, med hänvisning till uppgifter.

Följ ämnen i artikeln