Polisen: De genade inte över spåret

TT

Publicerad 2024-03-01

Södra station i Örebro där tre människor blev påkörda av ett godståg och miste livet i onsdags kväll.

Tre personer omkom när de korsade en järnvägsövergång i Örebro och blev påkörda av ett tåg på onsdagen. Polisen har genom övervakningsfilmer sett att de tre inte genade över spåret, och att ljud och ljussignaler fungerade.

Ljud och ljusanordningar var i funktion och godståget som de träffades av översteg inte hastighetsgränsen på 80 kilometer i timmen, skriver polisen på sin hemsida.

De tre personerna som omkom var en man i 25-årsåldern, en kvinna i 20-årsåldern och en pojke i yngre tonåren. Huruvida personerna hade någon relation till varandra är oklart.

– Det är något vi fortsatt undersöker, om det fanns några kopplingar mellan dem, säger polisens presstalesperson Anders Dahlman.

Olyckan inträffade vid 22.41. Tre minuter tidigare hade de tre personerna anlänt till Örebro Södra station med ett tåg söderifrån och passerade sedan spåret på avsedd plats.

Järnvägsövergången är utrustad med varningssystem i form av ljud och ljus och en grind som man manuellt öppnar för att ta sig ut på spåret.

– Vi har stängslat in spåret till höger och vänster och smalnat av övergången med ljud- och ljussignaler. Det finns säkert fler lösningar än de som är på plats just nu men vilka lösningar får vi återkomma med, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.

Statens haverikommission håller på att samla information om händelsen och kommer eventuellt att inleda en egen utredning men har inte beslutat om det ännu.

Följ ämnen i artikeln