Förintelsekonferens i Malmö skjuts upp

TT

Publicerad 2020-05-06

Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och statsminister Stefan Löfven (S) när regeringen för drygt ett år sedan offentliggjorde att den internationella konferensen mot antisemitism skulle hållas i Malmö i oktober 2020. Nu flyttas konferensen fram ett år på grund av coronapandemin. Arkivbild.

Coronapandemin gör att den internationella konferensen mot antisemitism och för hågkomsten av förintelsen som skulle ha hållits i Malmö till hösten flyttas till nästa år, rapporterar Sydsvenskan.

– Det är naturligtvis inte ett beslut som tas med lätt hjärta, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) till tidningen.

Konferensen var inplanerad till den 26–27 oktober i år och regeringen hade bjudit in runt 50 världsledare till Sverige för att delta.

"Regeringens ambition att stärka arbetet för hågkomst av förintelsen, bekämpandet av antisemitism, antiziganism och andra former av rasism, liksom det internationella samarbetet på området är fortsatt lika stark. Men för att vi ska kunna ha fullt fokus på dessa viktiga frågor ser vi att det bästa är att skjuta fram forumet ett år", säger statsminister Stefan Löfven (S) i ett pressmeddelande enligt Sydsvenskan.

Följ ämnen i artikeln