Skatteverket festade – för 2,5 miljoner

Uppdaterad 2014-11-24 | Publicerad 2014-11-23

Stockholmsregionens chef skulle bli mer känd och kollegorna skulle lära känna varandra bättre.

Därför ställde Skatteverket till med fest, avslöjar Expressen i dag.

Notan: 2,5 miljoner kronor.

1 600 medarbetare i Skatteverkets Stockholmsregion bjöds in till en så kallad regiondag i torsdags. Konferensen hölls i Annexet, den minsta arenan i Globenområdet i Stockholm, men när det var dags för mat och fest flyttade personalen in i Globen.

”Skulle bli mer känd”

Slutnotan för dagen hamnade på drygt 2,5 miljoner kronor, skriver Expressen. Förutom lokalhyra på runt 260 000 kronor, pungades bland annat 700 000 av skattebetalarnas pengar ut på mat och dryck och 400 000 kronor för ”teknik och dekor”.

Att middagen hölls i Globen och inte i hyrda Annexet ska enligt myndighetens presschef, Maja Fröman, ha berott på att möjligheten dök upp eftersom Globen inte var bokad för något annat den dagen.

Till Expressen skriver Maja Fröman att syftet med regiondagen bland annat var att regionledningen och regionens och Skatteverkets inriktning skulle bli mer känd i organisationen. Dessutom skulle de anställda ges en chans att lära känna kollegor i olika delar i organisationen.

Stockholmsregionens nuvarande chef Lars Herder, som tillsattes i mars i år, har tidigare ifrågasatts för en personalfest då han var regionchef i Östra regionenen.

Tycker kostnaden är rimlig

Då slutade notan på 3,4 miljoner. Lars Herder säger till Expressen att Skatteverkets riktlinjer då inte följdes helt, men att man dragit lärdom av det.

– Vid regiondagen i år följdes Skatteverkets riktlinjer i alla delar, säger han till tidningen.

– Vi har förtydligat våra riktlinjer och både rutiner och riktlinjer är mycket mer kända internt idag. Vi har också mer kontroll kring hur konferenser redovisas än vad vi hade då.

Lars Herder tycker att kostnaden för konferensen och festen i torsdags är rimlig.

– Ja. Vi tittar förstås noga på kostnaderna när vi arrangerar en sådan här dag, liksom i allt vi gör. Ska man träffas så här många personer så blir det stora totala kostnader, men vi tycker att det är värdefullt att kunna göra det ungefär vart tredje år, säger han till Expressen.

Tidningen har sökt generaldirektören Ingemar Hansson för en kommentar, men utan framgång.

Sofia Roström Andersson

Följ ämnen i artikeln