Tipsen strömmar in om mordet på Ida, 21

Publicerad 2015-09-02

Tipsen om 21-åriga Ida Johanssons död strömmar in till polisen – som ett resultat av det har totalt 400 män topsats.

Hela sex polispatruller arbetar nu heltid med att ta dna-prover på personer som är intressanta för utredningen.

– Vi är inte ute efter att slå rekord utan vi vill hitta mördaren, säger Stockholmspolisens presstalesman Lars Byström.

Utredningen av mordet på Ida Johansson i Upplands Väsby håller på att segla upp som en av de polisjakter där allra flest personer fått sin dna kontrollerad.

"En hel del tips"

Inom loppet av mindre än en månad har polisen topsat cirka 400 personer, meddelade spaningsledaren Stefan Edin på onsdagseftermiddagen.

Samtidigt strömmar tipsen in efter att polisen i går gick ut med namn och bild på Ida Johansson.

– Det dimper in en hel del tips som vi nu kommer att bearbeta. Vad tipsen handlar om kan jag inte gå in på, säger Stefan Edin som vädjar om ännu fler upplysningar från allmänheten.

Stora resurser

Lars Byström uppger att ett tiotal kvalificerade tips kom in till polisen under onsdagsförmiddagen - vilket kommer att leda till ännu fler dna-kontroller.

– Spaningsledningen gör en prioritering om vilka som ska topsas utifrån en bedömning av inkomna tips och vad som har sagts till polisen, säger Lars Byström.

Hela sex patruller arbetar nu heltid med att åka runt och ta dna-prover på personer som kan vara intressanta i utredningen, enligt Lars Byström.

– Om någon skulle vägra så kan jag väl säga att misstanken inte sänks, säger han.

Finns ingen övre gräns

Men trots att polisen topsat 400 personer står det klart att ingen av dem stämmer överens med det dna-spår som säkrats på brottsplatsen.

– Vi är inte ute efter att slå rekord utan vi vill hitta mördaren. Men så länge det kommer in information och tips som måste bearbetas är det aktuellt att topsa. Det finns ingen övre gräns för hur många personer vi kontrollerar, säger Lars Byström.