Ungern kan sätta in armén mot migranterna

Uppdaterad 2015-09-07 | Publicerad 2015-09-05

Ungern fortsätter hålla sin hårda linje.

I mitten av september sätter de in poliser till sin södra gräns för att hålla migranterna borta. Nu ska parlamentet rösta om även armén ska sättas in.

Efter den 15 september kommer Ungern att sätta in poliser för att hålla migranterna borta från den södra gränsen. De planerar också att sätta in armén, men för att få sätta in soldater krävs först ett godkännande från landet Parlament.

– Vi kommer att ta kontroll över gränsen steg för steg, säger Ungerns premiärminister Viktor Orban vid en presskonferens.

"Utbudet är oändligt"

Enligt Viktor Orbán handlar det inte bara om miljoner flyktingar, utan det handlar snarare om "tiotals miljoner" migranter som kommer till Ungern.

– Utbudet av migranter är oändligt, sade han i ett uttalande.

Viktor Orbán förespråkar en hårdare linje mot flyktingmottagningen. I veckan sa han på en presskonferens i Bryssel att Ungern är emot att ta in många flyktingar eftersom många är muslimer.

– Vi vill inte ha många muslimer i vårt land, sade han och hänvisade till Ungerns erfarenhet av när Osmanska riket styrde landet.

Olagligt att klättra över

Senast i går röstade Ungerns Parlament igenom nya lagar gällande flyktingsituationen.

Nu är det olagligt att klättra över stängslet mellan Serbien och Ungern. De som trots det försöker klättra över riskerar upp till tre års fängelsestraff.