Josefine la upp bild på sin gravidmage – hyllas av tusentals

Publicerad 2015-05-20

Hon tröttnade på skeva skönhetsideal och la ut en bild på sin mage – som den ser ut efter två graviditeter.

– Jag brukar skoja och säga att den är ett monster, säger hon i Tv-inslaget som gjorts i samarbete med 24Corren.

Se hela inslaget här

Tvåbarnsmamman Josefine Carlsson, 27, har ledsnat på skeva skönhetsideal. Så hon la ut en bild på hur hennes mage ser ut efter två graviditeter på Facebook. Bilden har på onsdagsmorgonen gillats av omkring 28 000 personer.

Hon skriver: ”Min mage kommer aldrig bli sig lik. Aldrig. Men det gör inte ett dugg. För min kropp är helt fantastisk. Det är en KROPP”.

"Ingen blir lyckligare av en perfekt kropp"

Efter de bägge graviditeterna blev huden uttänjd och magen buktar, bland annat på grund av delade magmuskler och ett navelbråck. Något som fick Josefine att besöka en plastikkirurg för konsultation. Men hon bestämde sig för att inte operera – istället la hon ut magbilden på Facebook.

– Jag har funderat länge på om jag skulle göra det här eller inte. Dels för min egen skull men även för andras. Ingen blir lyckligare av en perfekt kropp. Mycket vände när min äldsta son sa att min mage är fin, då kände jag att magen är inget jag ska behöva må dåligt över, säger Josefine Carlsson till Aftonbladet.

"Det är många som tackar mig"

Reaktionerna har varit övervägande positiva.

– Det är väldigt många som tackar mig och som önskar att de skulle våga vara lika starka. De menar att jag hjälpt dem och att de nu ser sina egna kroppar som vackra.

LÄS OCKSÅ: Molly Sandén nakenchockade efter viktmobbningen

Josefine menar att dagens skönhetsideal är extremt skeva. Exponering i sociala medier med justerande filter och bilder som bara visar det perfekta. Hon ville rucka på det och våga visa hur vi egentligen ser ut – och att vi ska våga vara stolta över våra kroppar.

– Det är en sån jäkla kroppsfixering överallt. Det spelar ingen roll om man burit på två barn eller inte, allt ska vara så förskönat. Man ska nästan behöva ursäkta sig för att man burit på två barn och för att det syns på magen, säger hon.

Hoppas fler ska våga vara stolta

I inlägget skriver hon: ”Jag kommer aldrig ändra på min kropp för någon annans skull. Om jag inte duger som jag är, då är du inte människa nog för mig! Det är på tiden att vi visar att VERKLIGHETEN är VACKER i detta filtrerade instagramsamhälle vi lever i”.

Inlägget avslutas med hashtaggen ‪#‎minkroppärfantastisk‬ och nu hoppas hon att fler ska våga hoppa på och var stolta över sina kroppar.

– Livet handlar inte om ytan. En kropp är en kropp. Man ska vara tacksam över det man har. Jag hoppas ju verkligen att fler ska våga visa upp sig själva och inte skämmas, säger Josefine.

Följ ämnen i artikeln