Han sköts i halsen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-26

Den 16-årige pojken satt på en parkbänk och lyssnade på musik. Plötsligt sköts han av en maskerad man på nära håll

allvarligt skadad Polisens tekniker genomsökte i går brottsplatsen efter spår av gärningsmannen. Den 16-årige pojken fördes med ambulans till Centrallasarettet i Västerås. Enligt polisen är hans skador allvarliga, men inte livshotande.

VÄSTERÅS/STOCKHOLM. Den 16-årige pojken satt och lyssnade på musik.

Då stegade en man fram och sköt honom.

– Ett av skotten gick genom halsen, bara millimeter från halspulsådern, säger Börje Strömberg, polisens press- talesman.

Klockan var strax före nio i går kväll.

Den 16-årige pojken satt på en bänk på lekplatsen utanför Utanby förskola i centrala Västerås och lyssnade på musik i hörlurar.

Enligt uppgift till polisen gick en maskerad man fram till pojken, höjde ett vapen och avlossade minst fyra skott på nära håll.

Två av skotten träffade pojken.

Ett vittne berättar för Aftonbladet att pojken reste sig upp och vacklade medan gärningsmannen sprang iväg.

En kula satt i kläderna

– Ett skott gick genom axeln, och ett genom halsen. Det var enligt sjukvårdarna bara millimeter från att träffa halspulsådern, säger Börje Strömberg.

– Han har haft en osannolik tur.

Exakt vilken typ av vapen som använts är oklart, men enligt polisen är det sannolikt ett finkalibrigt handeldvapen, en pistol eller en revolver. En kula har hittats i pojkens kläder.

Vittnen har beskrivit den maskerade mannen som smal, och iklädd en grå munkjacka. Den 16-årige pojken fördes med ambulans till Centrallasarettet i Västerås. Enligt polisen är hans skador allvarliga, men inte livshotande.

– Vi har kunnat prata med honom kort, men han har inte kunnat säga vem som sköt honom, säger Börje Strömberg.

Spärrades av

Sent i går hade ingen misstänkt gripits. Ett stort område kring brottsplatsen spärrades av och undersöktes av såväl hundpatruller som polisens tekniker.

– Vi har ännu inte påträffat något vapen, säger Börje Strömberg.

Den skjutne pojken är inte känd av polisen sedan tidigare.

Det inträffade rubriceras som mordförsök.

Tipsa |
Aftonbladet