”Åsiktskorridoren” – Aftonbladets nya politiska podcast

Publicerad 2014-03-03

Intensiva politiska diskussioner, tuff kritik och högt i tak. Det är ledorden när Aftonbladet nu startar den nya podcasten "Åsiktskorridoren".

– Lyssnarna kan förvänta sig hårda tag, politiska knivar i ryggen och mycket skratt, säger tidningens politiska chefredaktör Karin Pettersson.

Vad var grejen med köerna på Arbetsförmedlingen? Och varför vill sossarna impa på Anders Borg?

Det är heta ämnen i debutavsnittet av Aftonbladets nya politikpodcast.

Podcasten finns redan på Aftonbladets ledarsida och i morgon väntas det första avsnittet även finns på iTunes och i Aftonbladets egna podspelare.

– Bakgrunden är att svenska folket helt enkelt inte kan få nog av våra åsikter. Vi måste finnas i alla kanaler och vill möta ny publik, säger Karin Pettersson.

Programledare är Karin Magnusson - och vid varje avsnitt gästas podcasten av Fokus politikreporter Torbjörn Nilsson och moderaten Ulrica Schenström.

"Roligt att få ta kritik"

– De ska kritisera och försöka plocka isär en av våra ledartexter i varje avsnitt, berättar Karin Pettersson.

Enligt henne är kritiken mot Aftonbladets egna texter ett av de mest kittlande inslagen i den nya podcasten.

I första avsnittet är det Anders Lindberg som granskas under lupp för en text om Annie Lööf och Centerpartiet.

– Det är roligt att vi får ta kritik och se om våra argument håller. Att testa våra egna argument känns kaxigt på ett bra sätt.

Vilken tidning är mest politisk korrekt?

Det blir även nyhetsnack där tidningens ledarredaktion politiserar veckan som gått – och i varje avsnitt ska redaktörerna för politism.se, Eric Rosén och Margret Atladottir utse veckans ord.

Dessutom ska Kvällstidningskampen avgöras. Vilken kvällstidning är egentligen mest politiskt korrekt – Aftonbladet eller Expressen?

Nytt avsnitt varannan fredag

Premiäravsnittet finns redan ute, men i fortsättningen kommer podcasten att komma med ett nytt avsnitt varannan fredag och ska till att börja med sändas fram till valet i höst.