Två anhållna för dödsskjutning i Skärholmen

Linnéa Wannefors/TT

Publicerad 2023-04-08

Polisens avspärrning vid tunnelbanestationen i Skärholmen i södra Stockholm efter att två män skadats i en skottlossning på onsdagskvällen.

Två män har gripits och anhållits misstänkta för dödsskjutningen i Skärholmen i södra Stockholm i onsdags.

– Jag kan bekräfta att två personer som anhållits i sin frånvaro kunnat gripas i går misstänkta för skottlossningen och att åklagaren nu under morgonen har skickat in ansökan om offentlig försvarare för dem, säger Ann Öberg vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

De anhållna männen är i 20- respektive 30-årsåldern och anhållna misstänkta för mord, försök till mord och vapenbrott.

– De kommer att förhöras nu under lördagen.

Det var vid 20-tiden på onsdagen som polisen fick in ett larm om skottlossning vid Skärholmens tunnelbanestation i södra Stockholm. På platsen hittade man en skottskadad man i 30-årsåldern. Senare under kvällen meddelade polisen att mannen dött av sina skador.

En stund efter det första larmet ringde en 55-årig man till SOS Alarm och uppgav att även han blivit träffad. Han ska ha befunnit sig en bit ifrån den man som sköts till döds, enligt polisen.

Polisen uppger dock att den 30-årige mannen verkar ha varit måltavla för skjutningen. Enligt medieuppgifter har han kopplingar en gängrelaterad konflikt i Vårberg och tidningen Expressen har uppgifter om att han i en tidigare polisutredning beskrivit som en ”konfliktaktör” i Skärholmen.

Senast måndag klockan 12 ska åklagaren fatta beslut i häktningsfrågan.

Följ ämnen i artikeln