Åklagaren: Två häktade i sin utevaro för mord

Publicerad 2024-03-13

Mannen hittades död på Värmdö.

En man hittades död i en väska på Värmdö i söndags.

Nu har två personer häktats i sin utevaro misstänkta för mord.

En tredje person sitter sedan tidigare anhållen misstänkt för mord.

En man i 37-årsåldern hittades död på Värmdö i söndags. Nu har två personer som misstänks för mord och grovt gravfridsbrott häktats i sin utevaro, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

– De två personer som nu är häktade i sin utevaro är ett par. Alla de inblandade personerna känner varandra, säger senior åklagare Cecilia Tepper som leder förundersökningen.

Sedan tidigare sitter en 19-årig man anhållen misstänkt för mord.

Sista gången den 37-årige mannen hade kontakt med sina anhöriga var den 7 mars. Efter två dagar utan kontakt ringer man polisen. Då inleds ärendet inleds som ett misstänkt människorov. Den 10 mars hittas mannen död.

Flera medier har tidigare rapporterat om mordet som ett styckmord med uppgifter om att kroppsdelar har hittats i en väska. Nu uppger åklagaren att "hela kroppen är påträffad i en del, men den är allvarligt skadad."

Aftonbladet har återkommande sökt åklagaren för en kommentar, men hon har inte återkommit.

"Åklagaren har ingen ytterligare information att lämna i nuläget och har inte möjlighet att vara tillgänglig för media. När det finns ny information kommer ett nytt pressmeddelande att skickas ut", skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Följ ämnen i artikeln