Så väljer du rätt julbord

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-19

– Grönt lättar upp den tunga kosten

Ge plats för lite nytänkande på julbordet. Mer grönt, mindre kött, bara sill eller kanske en slimmad minijul. Låt dig inspireras.

Plånboksvänlig veggiejul

”Man behöver inte vägra kött för att gilla en grönare jul. Behåll skinkan, sillen och köttbullarna men fyll på med fler grönsaksrätter. En jul till glädje för smaklökar, midjemått och inte minst hushållskassan.”

Sillälskarjul

”Är det ändå inte sillen som är julbordets absoluta clou? Äntligen är tiden mogen för en jul i fiskens tecken. Avsluta storstilat med chokladhjärta de luxe, toppad med Änglamarks praliner.”

Jul i farten

”Lugn, du behöver inte göra hela julbordet själv. Med bra hel- och halvfabrikat hinner du med att dekorera och skapa en mysig stämning.”

Recept till alla de här julborden finner du här:

.

Coop

Följ ämnen i artikeln