Skolan tvingade 11-åring byta kläder – var för ”utmanande”

Publicerad 2016-09-02

Här är klädseln som fick henne skickad till skolsköterskan.

En amerikansk 11-åring tvingades byta kläder i skolan eftersom hon hade leggings på sig, skriver Fox.

Elvaåriga Bella bor i Lansing i den amerikanska delstaten Kansas. Under onsdagen skulle hon gå till skolan och klädde på sig en tunika och ett par blommiga leggings. Men det dröjde inte länge innan hon skickades iväg till skolsköterskan för brott mot klädkoden.

”Skolsköterskan informerade mig om att hon mätte klänningen och den var för kort framtill och baktill” , skriver en kommunikationsansvarig till Fox 4.

Fick inte höra av sig till mamman

Men till sin mamma Kimberly sa dottern att det berodde på att hon hade leggings på sig. Det stärks av det faktum att om en tröja eller klänning bryter mot reglerna ska eleven få låna en t-shirt – men skolsköterskan gav Bella de träningsbyxor som delas ut till elever vars byxor bryter mot klädkoden.

Skolsköterskan ska också ha sagt till Bella att hon inte fick ringa sin mamma efter nya kläder. Enligt den kommunikationsansvarige beror det på att eleverna måste tillbaka till sina lektioner så snart som möjligt och då finns inte tid att vänta på kläder från en förälder.

Inlägget delats hundratals gånger

Efter incidenten skrev mamma Kimberly ett inlägg på sociala medier som i skrivande stund delats hundratals gånger och genererat kommentarer från hela världen.

– Mitt största problem med allt detta är att min elvaåring inte fick kontakta sin mamma när det hände.