Dejten till bröllopet ställde in – nu söker hon ny på Facebook

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat/TT
Helena söker en dejt till bröllopet hon ska på om cirka en månad.

Bröllopssäsongen är i full gång och det är många som ska bevittna när två personer blir en. Tycker man att det är jobbigt att närvara som singel kan man göra som Helena och söka sig en dejt på Facebook.

– Man ska inte vara den som sitter längst bak i lokalen och vilja åka hem. Det måste vara någon som tycker det är kul, säger hon.

Om cirka en månad ska Helena Andersson, 47, på bröllop i Norrköping då två av hennes kompisar gifter sig. Hon var på bröllop förra året också men denna gång vill hon ska bli lite annorlunda.

– Jag var där utan dejt och det fanns vissa stunder jag kände mig ensam, och jag kände att jag inte ville gå igenom det en gång till. Därför frågade jag min kompis som sa ja.

Men för en månad sedan ställde kompisen in deras bröllopsdejt – för att han hade gått in i ett förhållande.

– Så jag hade inte längre någon att gå med.

”Du ska vilja dansa bröllopsdansen”

Det var då som Helena kom på att hon skulle prova att hitta en bröllopsdejt via sin Facebook.

Söker dig man/kille som tycker om att umgås med nya människor och vill gå på bröllop med mig. Ett krav finns med – du ska vilja dansa 'bröllopsdansen' med mig” . Känner dock att vi bör träffas några gånger innan så jag lär mig vad du tycker om för mat, dricka, musik etc. Och så måste vi naturligtvis ha en bra story hur vi träffades”, skriver hon i inlägget.

Kravet: Du måste vara social

Helena har fått flera förfrågningar från män i alla möjliga åldrar. Men de som har hört av sig från andra städer har hon tackat nej till då man inte hinner träffas innan.

– Jag har varit iväg på ett par stycken kaffedejter i alla fall, men vill titta vad som finns lite mer.

Det viktigaste för Helena är att man klickar, dock inte på ett romantiskt sätt. Och personen hon ska ta med sig måste vara social.

– Man ska tycka om att träffa nytt folk och inte vara den som sitter längst bak i lokalen och vilja åka hem. Det måste vara någon som tycker det är kul.

För den som är intresserad lovar hon att det kommer att bli ett roligt och avslappnat bröllop. Men hon kommer inte hänga läpp om hon inte hittar en dejt.

– Jag har en reservdejt. Och så kommer jag kanske få framtida vänner ändå, det är så himlans roligt.

Publicerad:

LÄS VIDARE