Hittade maskar i knäckebrödet

Uppdaterad 2017-12-04 | Publicerad 2014-11-22

Mysmiddagen slutade i kräkkarusell.

Plötsligt upptäckte familjen maskarna i brödet.

– Vi sprang till toaletten hela tiden, säger Robert Ciuron, 26.

Robert Ciuron hade bjudit hem sin syster och svåger på familjemiddag – men fredagsmyset i Landskrona i går kväll fick ett abrupt slut.

En stund in i middagen kände flera vid matbordet något konstigt i halsen och började må dåligt och kräkas, berättar Robert.

– Helt plötsligt såg min svåger att det låg något på bordet som rörde sig. När vi tittade i brödpaketet såg vi minst 50 maskar. Min dotter började skrika. Redan innan dess hade min syster, hennes man, mina barn och min exfru börjat kräkas. Det var som en karusell. Den ene spydde i toan, den andre i vasken.

”Vi blev rädda”

De vita, nästan genomskinliga maskarna levde och rörde på sig och Robert uppskattar att de var runt en till två centimeter långa. De var så pass små att familjen först inte hade upptäckt dem och redan hade hunnit äta av brödet.

– Vi blev rädda. Det kändes så äckligt. Det handlar inte om mig, utan om mina barn. Deras hälsa är viktigast för mig. Jag ska till akuten för att kolla upp med doktorn. Man vet aldrig vad det är för maskar, eller var de kommer ifrån.

Brödpaketet var knäckebröd från Wasa och inhandlades i en lokal butik bara timmar innan middagen, berättar Robert.

– Det var ett helt splitternytt paket. Inget gammalt datum eller så, säger han.

Utskrattad av butiksägaren

När familjen hade repat sig återvände Robert till butiken. Han visade bilderna på maskarna för butiksägaren som enligt Robert erbjöd sig att öppna ett nytt paket.

– De öppnade ett nytt paket och det fanns inget i det. Då skrattade ägaren ut mig och sa att han skulle bjuda på ett nytt paket.

Han funderar nu på att kontakta Wasa om den äckliga upplevelsen.

– Jag kommer säkert kontakta dem och ställa en fråga. Vad är det för knäckebröd de tillverkar? Och hur tillverkar de det?

Aftonbladet har sökt Wasas pressansvarige under fredagskvällen utan framgång.