Anja Pärson lycklig efter sommarpratet

Publicerad 2012-06-26

Tre dagar efter sommarpratet njuter både Anja Pärson och Sommar i P1.

Programmet har fått enorm respons, och huvudrollsinnehavaren är lycklig.

– Går runt och ler och myser runt, skriver Anja på Twitter.

I lördags berättade Anja Pärson om kärleken till flickvännen Filippa, 39, i Sommar i P1. Programmet blev snabbt en snackis på sociala medier, och strax efter sändning tackade den före detta slalomstjärnan för allt stöd.

– Tack för er kärlek och fina ord! Går rakt in i hjärtat! twittrade hon då.

I dag, tre dagar senare, har stjärnan fortfarande inte smält succén.

– Är så tagen av alla fina ord ännu! skrev hon sent i går kväll.

Anja är långt ifrån den enda som påverkats av sommarpratet. Henrik Johnsson, som producerade programmet, berättar att telefonen gått varm och att "alla vill snacka om det".

– Det har varit helt galet! Fast galet på ett väldigt bra och roligt sätt, säger han. Jag var i Rotterdam när programmet sändes och min telefon började bokstavligen hoppa av alla mejl och sms.

Inför sändningen hade både han och Anja förberett sig på ett stort medietryck, men till skillnad mot vad de förväntat sig har responsen enbart varit positiv.

– Vi visste ju att vi skulle släppa elden lös och förberedde oss för att behöva släcka lite här och där. Men jag har verkligen bara fått positiv respons. Väldigt många ringer bara för att be mig hälsa och gratta Anja, säger Henrik Johnsson.

Bibi Rödöö, programchef på Sommar i P1 håller med producenten.

– Det har varit helt otroligt! Jag har 17 års perspektiv på det här med sommarpratare, men det här har verkligen blivit en extrem snackis. Det är jättekul! säger hon.

När Rödöö började märka av den ovanligt stora responsen beställde hon en sammanställning över hur mycket som skrivits om programmet.

– Det har skrivits 157 artiklar om Anjas sommarprat hittills, och det är enormt mycket mer än vanligt, säger hon.