Chocken – 16 gravida sjuksköterskekollegor

Uppdaterad 2018-08-24 | Publicerad 2018-08-22

På ett sjukhus i Arizona har det inträffat en riktig babyboom. 16 av sjuksköterskorna har nämligen blivit gravida – samtidigt.

Det måste vara något med vattnet i Mesa i Arizona, USA. Där har 16 sjuksköterskor, som jobbar på samma sjukhus, blivit gravida samtidigt, skriver CNN.

– Jag tror inte att vi insåg hur många av oss som var gravida förrän vi startade en Facebookgrupp, sa Rochelle Sherman på en presskonferens.

En annan av sköterskorna skämtade om att allt är en väl uttänkt plan för att kollegorna ska kunna vara lediga samtidigt. Men någon pakt fanns aldrig. Det handlar bara om ett glatt sammanträffande.

Har planerat i månader

Samtliga 16 av de gravida sjuksköterskorna jobbar på intensivvården på Banner Desert Medical Care men på tre olika avdelningar. De är beräknade att föda mellan september och februari.

Sjukhusets ledning berättade under presskonferensen att de inte kommer ha några problem med personalbrist eftersom de planerat för det här i flera månader. Tvärt om verkar de tycka att sammanträffandet var kul och sjuksköterskorna fick var sin body med trycket: “Ta det lugnt, min mamma är sjuksköterska”.

Följ ämnen i artikeln