Varning för superattacker

Publicerad 2013-04-17

Glöm kapade persondatorer.

De nya måltavlorna för hackers är servrar som kapas för att ingå i super-botnät som ska kunna attackera med enorm styrka, det skriver dn.se

Det är Nyhetssajten Ars Technica som  i dag rapporterar nya siffror över så kallade DDOS-attacker, koordinerade attacker som används för att överbelasta en webbsida. Och sifforna talar sitt tydliga språk. De senaste tre månaderna låg snittstyrkan för en DDOS-attck på 48 gigabits per sekund, enligt företaget Proleix som gjort mätningarna. Detta ska jämföras med 6 gigabit per sekund som var snittet för attackernas styrka samma period förra året.

Kapade webservrar

Att styrkan på attackerna kunnat öka i den hastighet de gjort beror enligt Nyhetssajten på att de nät av datorer, botnät,  som används inte längre bara består av persondatorer utan även kapade webservrar.

Enligt tidningen har både amerikanska banker och wordpress varit måltavlor för denna typen av attacker den senaste tiden.

DDOS står för ”distributed denial of service attack”, vilket syftar på att attacken är distribuerad, det vill säga utförs från ett stort antal av varandra oberoende datorer, skriver dn.se.

Minimedia

Följ ämnen i artikeln