35-årig lärarinna slogs medvetslös

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-28

Fick hårt slag i nacken inne på skolområdet

När den 35-åriga lärarinnan på Kunskapsskolan i Landskrona passerade den till synes folktomma trappuppgången vid idrottshallen fick hon plötsligt ett hårt slag i nacken.

– Det svartnade för ögonen på henne, sedan föll hon i marken medan hon hörde hur någon sprang från platsen, säger Jenny Zander, skolchef på Kunskapsskolan.

Det var strax efter lunch som den 35-åriga lärarinnan hade ett ärende ut till idrottshallen, som ligger lite avskilt från de övriga byggnaderna på Kunskapsskolan i Landskrona. När hon passerade trappuppgången fick hon plötsligt ett kraftigt slag i nacken, troligtvis av ett tillhygge.

– Hon minns bara ett slag, men hade tre bulor i bakhuvudet, säger Jenny Zander till aftonbladet.se.

Kvinnan som föll medvetslös till marken, hann inte uppfatta någon gärningsman men hörde hur någon sprang från platsen. När hon vaknade upp ur sin medvetslöshet kunde hon kalla till sig en lärare som hjälpte henne till personalrummet.

– Hon var ordentligt omtöcknad och skakad, berättar Jenny Zander.

Misstänker ingen elev

Kvinnan fördes till vårdcentralen som skickade henne vidare till Universitetssjukhuset i Lund för att undersöka eventella inre blödningar. Läkarna konstaterade svullnader i nacken, dock varken skallskador eller fraktur på skelettet och kvinnan kunde senare på kvällen lämna sjukhuset, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Hon mår efter omständigheterna bra, men kommer behöva lite tid att ta igen sig, säger Jenny Zander.

Brottet rubriceras som misshandel, men man har i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

- Vi har inga vittnen till händelsen och det fanns ingen hotbild mot kvinnan. Vi har ingen anledning att misstänka att det är någon av eleverna utan utgår från att en utomstående har tagit sig in på skolområdet, säger Jenny Zander.

Inväntar polisutredning

På Kunskapsskolan i Landskrona kommer man nu avvakta polisutredningen.

– Vi har talat med eleverna och kommer finnas tillgängliga under dagen för samtal, säger Jenny Zander.