”Kungen ljuger”

Uppdaterad 2021-12-15 | Publicerad 2011-05-30

Thomas Sjöberg och Deanne Rauscher har skrivit boken 'Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken' tillsammans med researchern Tove Meyer. Boken handlar om kungens uppväxt och privatliv.

I boken ”Den motvillige monarken” påstås kungen ha haft otrohetsaffärer och besökt svartklubbar. Inget stämmer, säger kungen i dag.

– Kungen ljuger, säger Deanne Rauscher författare till ”Den motvillige monarken”.

I boken påstås bland annat att kungen ska ha varit på klubbarna Gold club i Atlanta 1996 och Carat club i Bratislava 2008. Det förnekar han i dag.

”Kungen ljuger”

– Tyvärr alltså, det är väl många människor som besöker de här klubbarna, och som inte alltid har möjlighet att hålla reda på vilka som är där och som inte är där, säger kungen till TT.

Deanne Rauscher säger till Aftonbladet hon inte tror på kungen.

– Kungen ljuger. Kungen fortsätter att ljuga, säger hon.

Thomas Sjöberg, också författare till ”Den motvillige monarken”, tycker det är anmärkningsvärt att kungen först nu förnekar anklagelserna i boken.

”Hans svar är pinsamma”

Han tror inte heller på det kungen säger.

– Jag är helt övertygad om att han har varit i de här miljöerna. Jag är helt övertygad om att Mille Markovic har det material som han säger att han har, säger Thomas Sjöberg.

– Kungens vänner försöker köpa Mille Markovics, vår huvudkällas, dementi. Varför då? De vet väl om det här är sant.

– Jag tycker att en del av hans svar är pinsamma. Han fortsätter att förneka på ett löjligt sätt. Han tar inte det här på allvar.

Följ ämnen i artikeln