Stockholm: "Vi är beredda att stänga gymmen"

Av: TT

Publicerad:
Gymmen i Stockholm kan tvingas stänga om inte antalet besökare minskar. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Gymmen i Stockholm kan tvingas stänga om inte antalet besökare minskar. Arkivbild.

Stockholmspolitikerna är beredda att stänga museer, bibliotek och gym om inte de nya corona-rekommendationerna minskar besöken.

– Vi håller stadens gym och bad öppna tills vidare. Men självklart, om vi ser att besöken efter de här nya, tuffare rekommendationerna inte minskar rejält, då måste vi ta ett nytt beslut. Och det kan ske i morgon i så fall, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i Stockholm.

Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer för bland andra Stockholms län kom på torsdagseftermiddagen. "Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym", skriver myndigheten.

– Vi räknar med att människor tar till sig det och inte besöker gym eller bad om det inte är absolut nödvändigt eller för att följa med barn, säger Karin Ernlund.

Det samma gäller stadens bibliotek, enligt Jonas Naddebo (C) kulturborgarråd i Stockholm.

– Vi håller öppet men är beredda att ändra oss. Besök inte biblioteken om du inte verkligen behöver, säger han.

Friskis & Svettis i Stockholm håller också öppet men uppmanar alla att byta om och duscha hemma. Sats talesperson Malin Selander skriver i ett mejl till TT att gymkedjan också håller öppet, eftersom det inte har kommit ett krav på att hålla stängt. "Om Folkhälsomyndigheten skulle ge nya riktlinjer kommer vi självklart att följa dessa", skriver hon.

Publicerad: