Polisen utvärderar nya uppgifter kring Dianas död

Uppdaterad 2013-08-18 | Publicerad 2013-08-17

Yrkesmilitär utpekad som mördaren

Scotland Yard utreder just nu ett tips om att en brittisk militär låg bakom prinsessan Dianas död.

Personen ska ha pekats ut av en före detta soldat, uppger Sky News.

De nya uppgifterna refererar också till Dianas dagbok, enligt tv-kanalen.

Ny information om prinsessan Dianas död har nått brittiska polisen. Tipset ska ha kommit från svärföräldrarna till en före detta soldat i brittiska armén. Soldaten i sin tur ska ha pekat ut en annan soldat som Dianas mördare.

Soldat utpekad

– Scotland Yard har bekräftat att de tagit emot den här informationen de senaste dagarna, säger Martin Brunt, kriminalreporter på Sky news till den egna kanalen som citerar anonyma poliskällor för mycket av informationen om fallet.

Informationen ska ha nått militärpolisen som skickat den vidare till Scotland Yard.

– Vi förstår det som att informationen innehåller anklagelser om att prinsessan Diana och Dodi al-Fayed och chauffören av deras bil mördades av en medlem i brittiska militären, säger Martin Brunt på Sky news till den egna kanalen.

Dianas dagbok

Utvärderingen av de nya uppgifterna ska göras av specialister på Metropolitan Police i London. Polisen har redan spenderat åtta miljoner pund på utredningen av Dianas död som slutade med att inga bevis hittades för mord.

– Informationen inkluderar, som vi förstår det, hänvisningar till någonting som ska vara Dianas dagbok, säger Martin Brunt till Sky news.

Diana, hennes egyptiske pojkvän Dodi al-Fayed och deras chaufför Henri Paul dog efter att deras Mercedes kraschat i en tunnel i Paris morgonen den 31:a augusti 1997, nästan exakt ett år efter skilsmässan från prins Charles av Wales.

Berusad chaufför

Den franska utredningen av olyckan pekade ut Dianas chaufför Henri Paul som skyldig efter att han druckit. Men konspirationsteorierna har florerar kring olyckan och 2004 öppnades en utredning i England som pågick i nästan tre års tid. Den engelska utredningen pekade också ut Henri Pauls körning och paparazzifotografernas beteende som bidragande till dödskraschen.

6 september 1997 begravdes Diana i Westminster Abbey.